Lemuria - Benua Yang Hilang

Dah baca kisah Atlantik - Benua Yang Hilang ? Hari ni aku nak cerita pasal Benua Lemuria pulak. Hari ni aku malas nak tulis, jadi aku bagi isi-isi penting jek.

Kedudukan Benua Atlantik dan Benua Lemuria
  • Mucul lebih awal dari tamadun Atlantik sekitar 75000 SM – 11000 SM.
  • Atlantik dan Lemuria penah hidup pada zaman yang sama selama ribuan tahun.
  • Teknologi Lemuria lebih canggih dari teknologi Atlantik.
  • Tenggelam disebabkan gempa bumi dan stunami sama seperti Atlantik
  • Kepulauan Indonesia dikatakan sebahagian Benua Lemuria
  • Sebelum berlaku stunami tamadun Lemuria telah musnah diserang dengan tamadun Atlantik.
  • Lemuria digambarkan sangat mirip dengan tamadun Atlantis.
  • Menggunakan kristal atau ‘old soul’ secara intensif  sumber tenaga dalam kehidupan mereka sama seperti Atlantik.
  • Menggunakan kristal juga untuk perubatan.
  • Apabila kalah perang ahirnya meraka meninggalkan bumi untuk mencari tempat tinggal baru di planet lain sama seperti bumi. Ada yang mengatakan mereka pergi ke Planet Erra Terra digugusan bintang Pleiades atau dikenali sebagai gugusan bintang 'seven sister'.
  • Maju dalam teknologi angkasa lepas, dan sudah memiliki kapal angkasa.
  • Terletak di Lautan Pasifik berhampiran dengan Nusantara iaitu Malaysia dan Indonesia.
  • Nusantara juga diktakan sebahagian dari Benua Lemuria, seperti Malaysia, Singapura, Brunai, Indonesia dll



Dari kisah bangsa Lemuria yang melarikan diri meninggalkan bumi sedikit tidak masuk akal bukan. Tapi harus tahu mereka memiliki teknologi yang lebih canggih dari yang ada pada zaman millenium ini.

Bila baca petikan Atlantik - Benua Yang Hilang dikatakan tamadun di dasar laut Pasifik itu adalah tamadun Atlantik, bukan Lemuria. Dari segi sejarah juga, tamadun Atlantik telah menawan benua Lemuria menjadi sebahagian tamadun Atlatik. Dari segi logit memang tidak la daratan benua Atlantik di lautan Atlantik tu nak muncul di Lautan Pasifik ni kan. Sekian untuk hari ini, nanti kalu aku rajin, aku buat entri pasal UFO di zaman meraka yang dikatakan sebuah kenderaan Nabi Sulaiman a.s yang bergerak sepantas angin.



1 ulasan:

  1. ada jual ke buku tamadun lemuria dan atlantis di pasaran malaysia ? kalo ada tolong beritahu. saya berminat untuk membelinya

    BalasPadam

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best Viewed With Firefox