80 Ribu Orang Akan Dihantar Ke Planet Marikh


Kajian terhadap planet Marikh memang sudah lama, dan didapati di Marikh memang ada kehidupan dengan terjumpa kesan-kesan air. Ini kerana apabila adanya air akan adanya kehidupan. Walaupun sehingga kini masih tiada bukti yang kukuh menyatakan di Marikh wujudnya kehidupan. 


Elon Musk pengasas SpaceX mempunyai rancangan besar untuk penduduk bumi. Beliau ingin membuat tanah penempatan di marikh yang terdiri daripada penduduk 80 000 manusia.

Dalam usaha untuk mewujudkan suasana seperti bumi, mesin akan dibawa  untuk membuat baja, oksigen, dan metana daripada air subpermukaan, nitrogen dan karbon dioksida yang ditemui di Marikh. Selain itu juga apabila CO2 terbentuk di atmosfera Marikh hasil daripada perkumuhan 80 000 manusia, mereka boleh menanam tanaman Bumi di tanah Marikh.

Hakcipta terpelihara,
Penulisan Asal Persada Site.


Sumber rujukan :

3 ulasan:

  1. harap maaf saya xnak pegi..hihik
    mohon kamu pegi dulu..agk2 da smpi 79 999 org bru wa
    pkir empatpulohkali utk ke sana..hakhak :p

    BalasPadam
  2. katanya mars lebih tua dari bumi, dan pernah terjadi jaman mars kaya air dan oksigen sekarang sudah usai tinggal gersangnya saja . kenapa harus mars yang dipilih yang katanya lebih tua dari bumi , lebih cepat hancur dari pada bumi.. tks

    BalasPadam

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best Viewed With Firefox