Permohonan Kemasukan Politeknik Sesi Jun 2013

Permohonan Kemasukan Politeknik Sesi Jun 2013 | Untuk makluman semua pelajar lepasan SPM 2012 dan setaraf yang berminat untuk menyambung pengajian di Politeknik boleh membuat permohonan mulai 7 Januari 2013 hingga 15 April 2013. Sebelum membuat permohonan anda di kehendaki membeli No. Unik ID di BSN bagi Sesi Akademik 2013/2014 akan dibuka pada 7 Januari 2013. 

Syarat Minimum Kemasukan ke Politeknik.
  • Warganegara Malaysia
  • Boleh Menulis Dan Mengira
  • Lulus Bahasa Melayu Dan Inggeris
  • Mendapat Kepujian dalam 5 matapelajaran yang lain.
Cara Memohon Politeknik
Kemasukan pelajar bagi 2013 di jangkakan pada bulan Jun 2013. Untuk sebarang maklumat boleh direct ke portal rasmi politeknik http://www.politeknik.edu.my.

zulaeriazz.my

25 ulasan:

  1. helo bro...saya ada sedikit kemusykilan tentang pengambilan pelajar ke politeknik untuk sesi jun 2013 ni...saya lulusan kolej komuniti... soalan saya kebiasaan individu yang berminat akan mengisi borang secara online di laman web www.politeknik.edu tetapi kenapa tahun ni kena mendaftar di laman web yang terbaru...itu yang membuatkan saya keliru bro

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok.. skrg mmg dah tukar ke http://upu.mohe.gov.my/
      kalau buka kat web poli pun akan ada link ke mohe

      Padam
  2. Mcm mnA nk dftr msok nyh...x phm la..somebody help me please....huk huk

    BalasPadam
  3. selain dari web upu tu,kat mana lagi kita boleh mohon...?

    BalasPadam
  4. salam brow...brow sy nk tyew ni....sy lpasan sijil teknologi dkt ikbn,klau sy nk mhon smbung diploma dkt politeknik bleh kew??

    BalasPadam
  5. salam satu malaysia. bila keputusan Pelajar Yang Terpilih tahun 2013 akan diumum?

    BalasPadam
  6. saya dh terlewat . no d bsn pn x de. camane nak apply politek

    BalasPadam
  7. Boleh tak lepasan tingkatan 4 memohon untuk masuk politeknik untuk kemasukan seis tahun 2014.

    BalasPadam
  8. assalamualaikum :') boleh tanya , kalau ada pelajar yang nak mohon kemasukan ke poli ne , masih ada ruang kosong ka ? sedih k tak dapat masuk poli ne ...

    BalasPadam
  9. salam... tumpang tnya... skarang masih bleh buat pndaftaran kmsukan bgi sesi disember lagi x???

    BalasPadam
  10. tumpang tanya, kalau kita lewat daftar tuk politeknik ni macam mane ekh?

    BalasPadam
  11. ha`aa..bleh k nk dftar lgi secara online?
    tlg la bgi jwpn..ktoarg bminat nk msk poli

    BalasPadam
  12. salam , boleh tak saya nak daftar politeknik lagi ? .kalau boleh pihak politeknik buka permohonan lagi ..tolong .

    BalasPadam
  13. salam , boleh tak saya nak daftar politeknik lagi ? .kalau boleh pihak politeknik buka permohonan lagi ..tolong .

    BalasPadam
  14. ala......knpe x dpt masuk....sy brhrp dpt msuk.....

    BalasPadam
  15. salam nak tanya pengambilan pelajar untuk fasa ke 2 bila dibuka erk...

    BalasPadam
  16. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  17. yupss ... Saya pun nak tanya .. pengambilan pelajar untuk fasa ke 2 bila buka yeww ???

    BalasPadam
  18. Aku pun nak tya bila buka pengambilan politeknik ,ker 2...?

    BalasPadam
  19. salam sy lepasan pelajar skm tahap 1 dan 2...mcm mana nak mohon utk kemasukan diploma ke politeknik? masih buka lg ke permohonannya?

    BalasPadam
  20. salam.. nk ty bila pendaftaran utk bulan lin buka ?

    BalasPadam
  21. Ade tak pengambilan poli 2k bln 8 neyh ?

    BalasPadam
  22. Bulan 9 kot.. -"

    BalasPadam
  23. sy nk msuk politeknik...

    BalasPadam
  24. Assalm..sy nk tnya bolh x..sy dpt kolej komuniti xpi bolh x sy tkar politeknik sesi akademik sbb sy nk ambl dploma..sy nk masuk dlm thun ni punya..tlg sy..sy arpkn agar pihk tuan dpt bg prtimbngkn..

    BalasPadam

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.
Digalakkan memberi ulasan pendapat yang berinovasi.
Terima kasih atas ulasan.