Penipuan Supplement Height UP


Perlu diketahui bahawa ketinggian manusia bertambah disebabkan adanya 'epiphyseal plate' also known as 'growth plate' yang terdpt pada tulang2 kita. Di sinilah terdapat sel2 yang menghasilkan tisu untuk memanjangkan tulang2 yang akhirnya menyebabkan ketinggian kita pun bertambah juga. Tanpa epiphyseal plate, maka panjang tulang akan berada dalam keadaan statik dan ketinggian tidak akan berubah.

Kanak2 dan remaja mempunyai epiphyseal plate dan ketinggian mereka akan bertambah sehinggalah mereka sudah dewasa. Apabila kita dewasa maka growth plate akan berhenti berfungsi dan bertukar menjadi tulang biasa. Oleh itu, tiada epiphyseal plate pada tulang org dewasa dan ketinggian sepatutnya tidak akan bertambah.

Bagi perempuan epiphyseal plate akan berhenti berfungsi pada julat umur 13 -15 tahun dan bagi lelaki pula pada umur 15-17.

So, orang yang lebih drpd umur tersebut dan tidak mempunyai epiphyseal plate, tidak akan bertambah ketinggiannya. Ko makan lah apa sekali pun, ianya tidak akan menambahkan ketinggian anda.

PSW

2 ulasan:

  1. Height up ni memang menipu! Kawan member saya memang sudah ditipu Dan berbelanja hampir seribu untuk terus beli supplement ni. I nasihat dia pergi jabatan kesihatan, jabatan perniagaan Dan balai polis lapor muslihat penjpuan ni. Kerana iklan mereka mengesyor jaminan ketinggian. Ini memang merupakan satu penipuan kerana kata kosong.

    BalasPadam
  2. This is fake la, jgn percaya. Basic knowledge kita dah belajar zaman sekolah. After 20 most of us cant grow taller anymore because our growth plates has been already close (mmg sampai mati tinggi tu je la). Jgn rosakkan buah pinggan makan pill or tablet merepek repek mcm ni. Diorang ni pandai, Malaysia negara top 10 shortest people on planet so dari situ diorang ni ambil advantages utk buat business niaya org ni. Buruk perangai. All of you guys out there be appreciate with your own height. Tinggi ke pendek ke ada je pros and cons dia. Jgn rasa rendah diri, be proud of who you are.

    BalasPadam

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best Viewed With Firefox